 | Els nostres fonaments |  | La maduració del formatge té lloc a les diferents càmeres. Depenent del tipus de formatge, s'utilitzen fongs naturals saludables, llevats làctics, ferments làctics o el propi proces d'assecat del formatge. Es voltegen constantment per aconseguir un assecat homogeni en tota la superfície del formatge. | | Vilatzara neix amb la idea d'elaborar formatges de forma artesanal conservant tota la qualitat alimentària que ens proporcionen les diferents llets cuidant així les seves propietats organolèptiques.Els nostres formatges son elaborats a sense cap mena de conservants ni colorants ni cap altra compost químic mantenint així la pròpia naturalitat del producte. L'afinat és l'ultima etapa del formatge abans de ser etiquetat i envasat per la seva distribució. Aquesta etapa és bàsicament afegir valor als productes que es comercialitzen intervenint en el procés de maduració dels formatges amb l’art de l’afinació. Aquest ofici, encara molt desconegut aquí, consisteix en millorar les característiques organolèptiques que es donen en el formatge segons sigui la maduració més o menys pronunciada. |
|