Esquina1 Esquina2
L'entorn de l’església de Sant Pere de les Puel·les
crea tu página web gratis
placa del passatge Hort Velluters

Aquet passatge com molt be diu el seu nom en origen era un hort del gremi dels velluters, a començament dels anys noranta es van eliminar unes petites aceres i es va renova el paviment que era de llambordes, en aquesta reforma es va aprofitar per treure unes reixes de ferro que tancaven el passatge, si us hi fixeu encara es pot veure on estaven clavades. Aquet passatge va ser l'unic carrer de Barcelona que no se li va traduir el nom del carrer durant el franquisme, vull creure que per el funcionari, era un esforç mental superior a la seva inteligencia interpretar el que deia.

Relaciò d'establiments en el passatge;

Numero 1: la referència més antiga es que hi havia uns safareigs, desprès hi va haver-hi una part del magatzem de ferros Arisso, i des de l'any ..... hi ha la fabrica de regalecia EBRO.

Numero 2:

Numero 3:

Numero 4: Als baixos hi havia hagut una granja anomenada Angelat, tambè hi van tenir el despatx l'empresa Figueras que tenia el magatzem en el numero 5. Actualment hi ha una magatzem textil.

                                                                         comadrona

Numero 5: En aquet magatzem va haver-hi la fabrica de farines Figueras, van ser els que van intruduir els "corns flakes" a l'estat Espanyol si en voleu més informació aneu a ; http://www.bdebarna.net/v2/mapa.phpmapa_id=52&historia=763 ,actualment hi ha un despatx d'arquitectes.

 

 

 

 

Si podeu oferir informaciò feu-ho a :  Jaume de Bargas i Fàbregasartesans@hotmail.esPassatge Sant Benet: 3
contador de visitas
Esquina3 Esquina4

pagina web gratis