Esquina1 Esquina2
L'entorn de l’església de Sant Pere de les Puel·les
crea tu página web gratis

 

C/ Lluis el Piados, fins a començament dels anys 80, s'anomenva : c/ Ludovico Pio. Es un carrer amb pretensions d'Eixample dins de Ciutat vella, Un carrer curt, amb un total de 9 finques i una esglessia al numero 1, naturalment la de Sant Pere. Durant el segle XX en els baixos de les finques hi havian comerços de tota mena , que donavan vida social al carrer i al barri  ara l'any 2010 ha canviat, gairebe TOT son botigues i magatzems textils regentats per xinesos. Llevat de 3 locals : al numero 4 un confeccionista de roba. Al numero 7 magatzem de merceria Castelltort-Rosas, tancat al public. I al numero 10, una Farmacia que als anys seixenta, el farmaceutic s'anomenava Xipell. Va canviar de titular a principis dels anys 70 essent el nou farmaceutic l'Enric Serra, que es va jubilarals primers anys del 2000. Actualment segueix oberta amb un altra titular.

Relaciò de d'establiments que hi han hagut als diferents edificis:

Numero 1: Des de l'any..... hi ha l'esglesia de Sant Pere.

Numero 2: La primera referencia que tenim es de "Radio Vallpla", tot seguit hi va haver-hi  el magatzem de ferros Arisso. Un cop va tancar si va obrir una botiga que venia roba confeccionada amb el nom de"Salón de la confección" oberta durant 25 anys. Actualment esta tancada i buida.

Numero 3:

Numero 4:

Numero 5:

Numero 6: La referencia mès antiga es l'electricista Jose Erill

Numero 7:

Numero 8:

Numero 9:Les referencies mès antigues ens parlen d'un  "colmado" anomenat Nicanor i d'una perfumeria anomenada "La Favorita. Quan van tancar les botigues esmentades s'hi va instal.lar una botiga de roba que regentava el Sr. Ibañez.
"

Numero 10: El primer referent es el "Colmado Capellades" que l'any 1947 va ser traspassat a Ramòn Orcau i la seva esposa que ho van regentar fins l'any ..... Tot seguit hi va haver-hi una botiga de confecciò, actualment segueix la botiga de confecciò regentada per xinesos. A l'altra local de la finca es on hi havia la farmacia Xipell, tot seguit la va regentar l'Enric Serra i actualment 

 

 

              

Fotografies de l'any 1922:Ball al mig del carrer i per cert amb molt de public.

 

 

 

Agraïments a la família de Jose Pablo per la seva aportació a aquesta web
Agraïments a la família Orcau

                                                                                                                                                        

Si podeu oferir informaciò feu-ho a :  Jaume de Bargas i Fàbregasartesans@hotmail.esPassatge Sant Benet: 3
contador de visitas
Esquina3 Esquina4

pagina web gratis