Escola Marianao

Per fer, ara i sempre, Activitat Física !

NORMATIVA ESPECÍFICA D'ED.FÍSICA


Quan els nostres alumnes comencen la primària, és una nova etapa en la qual aprendran molts continguts, procediments i hàbits, que els  ajudaran a formar la seva personalitat.

L’Ed. Física també contribueix a aconseguir aquest objectiu, i és tant important com la resta d’assignatures, ja que, a més a més, contribueix a millorar la seva salut física i mental.


   Les següents normes, seran vàlides al llarg de tota la primària:


1.  Els pares/mares han d’omplir correctament i signar el full referent a l'estat de salut i d’altres dades bàsiques. És una mena de justificant de que és apte físicament per fer Ed. Física. Per tant, s´ha de retornar el més aviat possible al/la tutor/a.


2.  Els alumnes hauran de venir a l’escola amb la roba adient per fer exercici físic: sabatilles esportives (amb velcro els que encara no saben cordar-se-les), l'equipació de l'escola i sabatilles (de l'estil de les de ballet o tipus Victoria) per al gimnàs.

L'equipació es ven a la merceria MULTIFIL (Carrer de Montmany, 25). Si per motius económics no es pot comprar, els  nostres alumnes poden portar una samarreta blanca i pantalons blau marí, el més semblant a l'equipació oficial. Si us plau marqueu tot amb el seu nom.


3. Per a després de la classe pràctica, hauran de portar sempre una bossa esportiva amb una tovallola petita i una samarreta neta, per rentar-se i canviar-se.

    Rentar-se després de fer exercici físic és un hàbit, que és ara  el moment d’ iniciar. Seria millor dutxar-se,  però no ho fem per manca de temps.

Hem de ser conscients que al cicle inicial encara són petits/es per a responsabilitzar-los totalment del compliment d’aquestes dues normes d’higiene. L’especialista insistirà diàriament en la importància del seu compliment, i els pares/mares prepararan l’ equipació i la bossa, sempre amb l’ajuda de l’alumne/a, per començar a implicar-los, i treballar entre tots la responsabilitat.


4. Sempre que un alumne/a estigui indisposat per fer exercici físic, per  malaltia o lesió, serà necessari que porti una nota escrita pel pare o mare, on explique el problema que tingui  i, si és possible, porti un informe del metge.  Únicament d’aquesta manera l’alumne/a no farà la classe pràctica, o l’especialista valorarà si és possible una adaptació dels exercicis físics.


5. Per motius de seguretat:                                                                    

  - No han de portar desodorant, colònia, collarets, rellotges, arracades 

     llargues ... ni joguines.

                      -Tant els nens com les nenes que tinguin el cabell llarg, l’han de portar  
                        recollit.

                      - Les sabatilles del gimnàs no han de ser grans ni petites per evitar caigudes                           i lesions.

                      - Els pantalons del xandall no han de ser massa llargs, millor una mica curts.

6. En cas de caigudes o accidents que provoquin ferides o lesions importants, l’especialista trucarà per telèfon a la família. Sinó són localitzats, el tutor/a o mestre/a que estigui disponible acompanyarà directament l’alumne/a accidentat/da a un centre hospitalari.

 

7.  Si algun/a alumne/a incompleix alguna norma de forma reiterada, suposarà, en la majoria dels casos, no fer classe pràctica, que serà substituïda per algun tipus de treball teòric. L’especialista d’ Ed. Física enviarà una nota als pares per informar-los i l’hauran de signar i retornar, per tenir constància que ha estat rebuda i llegida .

 

A l’hora d’avaluar serà molt important l’assistència, l’assoliment dels hàbits d’higiene comentats i de vida saludable i de valors com l’autosuperació, el respecte envers els altres, la tolerància, la col·laboració... i, naturalment, el comportament diari, l’esforç i la participació activa a l’hora de fer els exercicis físics  i els jocs.

 

Per a qualsevol dubte, o si voleu una entrevista amb l'especialista d'Ed. Física, podeu demanar-la mitjançant l’agenda. Recordeu que el dia d’atenció de famílies és el dilluns de 12:30 a 13:30. 

                                                                                

                                                                       

 

a8025599@xtec.cat
Enviar email contador de visitas

pagina web gratis