Serveis
PatrimonialsLluïsa AmenósSoc Doctora en Història per la Universitat de Barcelona (2005) i medievalista de vocació. M’he especialitzat en Documentació del patrimoni cultural (Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona, 1994), en Arts Decoratives (Universitat de Barcelona, 1997) i en ferro forjat (UB, 2005).

La meva trajectòria professional s’ha desenvolupat en l’àmbit del patrimoni cultural i els museus, en les especialitats de documentació de béns culturals, assistència tècnica i coordinació d’exposicions. He treballat en diversos museus catalans, a l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica i a l'àrea de patrimoni cultural de la Catedral de Barcelona, on he organitzat el registre, coordinat els inventaris de béns històricoartístics i desenvolupat diversos projectes patrimonials i expositius.

Pel que fa a la meva especialitat en el món del metall, he estudiat i documentat col·leccions de diversos museus catalans: Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal (2005 i 2011), Museu Frederic Marès de Barcelona (2004-2005), Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona (2005 i 2010), Museu Episcopal de Vic (2002-2003), Museu Diocesà i Comarcal de Solsona (2001), Museu Cau Ferrat de Sitges (1999), Museu del Disseny de Barcelona, Born Centre Cultural, etc... També he documentat metall arqueològic procedent de jaciments de la ciutat de Barcelona (2010), Lleida (2011), Tàrrega (2013), Balaguer (2013), del castell de Rocabruna (2019), etc.
Entre 2016 i 2019 he coordinat els inventari de béns culturals de la Catedral i de l'Arquebisbat de Barcelona, tant dels béns mobles com d'elements arquitectònics.

He realitzat estudis històrics i artístics sobre l’activitat i les produccions dels courers, fonedors i els ferrers en època medieval, especialment en relació a l'activitat arquitectònica, a més d'estudis etnogràfics sobre els oficis de ferrer (2004) i ganiveter (2006). Són destacables, també, els treballs sobre les arts del metall en el marc de l'arquitectura medieval i modernista.
Els meus treballs s’han donat a conèixer en congressos i seminaris i han estat publicats en llibres i revistes especialitzats i obres divulgatives.

Actualment impulso el pla estratègic del patrimoni de ferro -en el marc de la Ruta Europea del Ferro- i coordino diversos projectes de divulgació del coneixement i de turisme cultural.Publicacions
 
contador de visitas


pagina web gratis