ESTUCA2
ESTUCOS DE CAL - FACHADAS - PINTURA

       
La cal es una pasta natural utilizada en la construcción tradicional. Se caracteriza por ser un material transpirable de gran durabilidad. Entre sus propiedades podemos destacar su poca retracción, buena adherencia, durabilidad, plasticidad, transpirable al vapor de agua, no acumula humedad y buen comportamiento termico.
 

 Su origen y transformación es analizada en profundidad en el libro CAL AÉREA EN PASTA de Montserrat Guixeres y Sonia Argano. 

       

CLICANDO AQUI PODRA VER LAS FOTOS DE LA OBRA EN LA CUAL ESTAMOS TRABAJANDO ACTUAMENTE, EN ESTA OBRA SE HAN RECUPERADO ESGRAFIADOS QUE ESTABAN OCULTOS BAJO UNA GRUESA CAPA DE PORTLANT, SE HAN CONSOLIDADO Y DONDE NO HA SIDO POSIBLE SU CONSERVACION HAN SIDO REPRODUCIDOS FIELMENTE SIGUIENDO LAS CALCAS OBTENIDAS DURANTE LA EXTRACCION MANUAL DE LA CAPA DE PORTLANT.

ALBERTO UREÑA RAVENTOS   
albert.urena@gmail.com                                  
TEL:  647 636 527
 
ANTONIO  SANCHEZ SOTO
tonistucs@gmail.com                                        
TEL:   606 938 602
 

      
 

 

 


Ultimas obras realizadas: FUNDACIO CABANAS DE SANT CUGAT,  FACHADAS Y PATIOS DE LA ANTIGÜA FABRICA DE CERVEZA MORITZ EN BARCELONA,  ATENEU BARCELONES, CA LA PILAR (VILADECANS), CASA BAGUES (RAMBLAS DE BARCELONA), FACHADA DE LA REAL ACADEMIA DE LES ARTS I LES CIENCIES DE BARCELONA (ACTUALMENTE EN EJECUCION), CASINO MENESTRAL DE FIGUERES (ACTUALMENTE EN EJECUCION).
crea tu página web gratis

Jordi Camprecios

El Jurat dels IV Premis Catalunya Construcció va otorgar l´any 2007 el Premi Especial a la Trajectòria Professional a Jordi Campreciós Pujadas, de 71 anys, estucador de Sant Just Desvern (Barcelona). El Jurat ha valorat la llarga i excel·lent trajectòria d'un artesà procedent d'una saga familiar d’estucadors iniciada l'any 1800 i que avui continua amb força. Els anys d'aprenentatge, l'amor a l'ofici, el coneixement dels materials i els seus secrets, la satisfacció pel treball bé fet...

Jordi Campreciós representa els que amb la força del sentiment han treballat la matèria amb les seves mans, mantenint al llarg del temps un treball artesà de fort arrelament en el nostre país. Jordi Campreciós Pujadas és darrere d'obres i treballs que permeten recuperar magnífics edificis que altrament estarien condemnats a desaparèixer.

Entre aquests destaquen els següents: restauració de la plaça del Pi (façana esgrafiada de la ganiveteria) (Barcelona); cilindre estucat al foc de l'Hotel Joan Carles I (Barcelona); Pati Maning de la Casa de la Caritat (Barcelona); Masia Cal Negre (Sant Joan Despí / Barcelona); Masia Can Cuquillar (Sant Just Desvern / Barcelona); estucs al foc dels passadissos i escala de l'antiga Llotja de Mar (Barcelona); Pavelló Rosa de l'antiga Maternitat de la Travessera de les Corts (Barcelona); Museu dels Esports, al c. Buenos Aires - Casanovas (Barcelona); Parlament de Catalunya; estucat de La Pedrera (Barcelona), i estucs al foc en la platea del Teatre del Liceu (Barcelona).

Amb aquest premi, es vol reconèixer la trajectòria professional o empresarial d'una persona per la seva contribució continuada a la qualitat de l'edificació, la docència, la millora del procés constructiu, la innovació, el medi ambient, la modernització del sector o la funció social de l'edificació. En anteriors edicions, el Premi a la Trajectòria Professional es va concedir a l'aparellador Lluís Maria Pascual (2006), a l'arquitecte català postracionalista Francesc Mitjans (2005), i a l'aparellador i empresari Josep M. Pujol (2004).

pagina web gratis