Esquina1 Esquina2


Un món de paper

cboixader@gmail.com


TALLER DE SANT JORDI

ROSES

Rosa
· Full de paper, preferiblement quadrat, però amb un DIN-A4 ja fa el fet.
· Essència de roses; no és imprescindible, però li dóna un toc únic.

Tija
· Filferro; el gruix no importa molt, però 1mm aproximadament està bé.
· Paper pinotxo de color verd fosc: és un paper rugós que es ven en rotllos.
· Cola blanca, sobren les paraules.

ROSA

Per fer la rosa necessitem com a base un paper quadrat. Si no el tenim, en el seu defecte utilitzarem un DIN-A4 o un foli. Per fer el quadrat agafem la fulla i li fem un dobleg en diagonal per aconseguir dos triangles sobreposats; aquest tros és el quadrat, i en tallem la part sobrant.

Un cop tenim el full quadrat passem a fer els primers plegs. Dobleguem per la meitat en vertical de tal manera que fem un rectangle.


 

TALLER DE RECICLATGE

- PREPARACIÓ DE LA PASTA DE PAPER

Resumidament, els passos són els següents:

·        tallem trossets de paper de diari i els deixem en remull en una palangana d’aigua una setmana

·        si volem, podem afegir una mica de pintura plàstica a l’aigua perquè agafi color

·        després els acabem de triturar bé amb una batedora (les batedores industrials que fan servir els enguixadors van de conya)

·        si es vol, afegir una mica de cola d’empaperar a la mescla per donar més consistència

·        submergir un sedàs de forma quadrada a la palangana, i extreure’l amb cura de manera que ens quedi una base de pasta per tot el sedàs

·        premsem el foli, encara sobre el sedàs, entre dos trossos de fusta, perquè escorri l’aigua. Posar paper de diari a banda i banda ajuda a absorbir la humitat. També una esponja us pot ser útil per absorbir l’aigua restant.

·        amb molta cura desprenem el foli i el deixem estès amb pinces durant un o dos dies perquè s’assequi. Hi ha qui l’adhereix a un tros de tela per evitar que es trenqui.

·        el retallem perquè adopti forma perfectament quadriculada

·        si ho voleu, podeu donar-li un toc "especial” si el submergiu breument en una mica d’aigua a la qual hi haureu tirat unes gotetes de pintura sintètica (no soluble en aigua) de diversos colors.

 

CARPETES DE PAPER RECICLAT

Primer hem de fer el paper reciclat, seguint el procediment explicat al principi d’aquesta pàgina.

Per fer les carpetes:

·        folrem dos trossos de cartró amb el paper reciclat que acabem de fer

·        els unim per un dels costats per mitjà d’un tros de tela, que enganxem amb pegament

·        a l’altra costat cosim una tireta de roba a cada cartró; lligant i deslligant entre sí les dues tiretes podem obrir i tancar la carpeta

   

LLIBRETES DE PAPER RECICLAT

Primer hem de fer el paper reciclat, seguint el procediment explicat al principi d’aquesta pàgina.

Després retallarem per la meitat uns quants folis en blanc, i en farem un petit munt; com a tapa i contratapa posarem un dels folis de paper reciclat que hem fabricat abans. Cosirem tots els folis entre ells per mitjà de fil de cànem.

Si voleu, perquè la tapa sigui més dura, podeu agafar cartró i folrar-lo amb el paper reciclat.

CAPSETES DE PAPER DOBLEGAT

Amb paper d’empaperar del color que vulgueu, fent els doblecs adequats, podem aconseguir magnífiques capsetes per guardar-hi coses. La tapa s’aconsegueix amb un quadrat uns mil·límetres més gran que la base, i retallant un tros per tal que no tingui tanta alçada.

Partim d’un paper de forma quadrada. Cal doblegar cada cantonada fins a tocar el centre (podeu trobar on és el centre si prèviament dobleu el paper per la meitat dos cops). Seguidament, feu els doblecs que us mostren les figures 1 i 2; això ens servirà per deixar marcades sobre el paper una sèrie de línies. A continuació despleguem el què hem doblat, i seguim les instruccions del punt 4, tot seguint les línies que han quedat marcades.

Taller de reciclatge de paper, diaris, còmics, realitzarem caixetes per guardar-hi tot allò que és molt important per a nosaltres, el nostre tresor. A través de caixes molt originals, on només necessitem paper i tisores. De diferents tamanys i decorats.contador de visitas
Esquina3 Esquina4

pagina web gratis