CAL 

   BENET    DEL MANIGUES

Pisos de vacances de lloguer. 
 

 
 
       
 
 
 

                                                          FESTES I TRADICIONS

 

 

 

 

    - Nadal i Reis

 

S'emmarca en la tradició cristiana i, encara avui en dia, continua tenint un alt contingut religiós. Malgrat tot, la festa de Nadal i Reis s'ha convertit en un espai de trobada de caire lúdic. Així el dia de Nadal el Patge Reial arriba al poble per recollir les cartes que els nens i nenes envien als Reis Mags. També, en el mateix acte, es celebra la tradicional Festa del Caga Tió amb regals per a tota la mainada. El dia 5 de gener al vespre, com de costum, Cavalcada de Reis amb arribada al poble per l'av. de Sant Isidre, carrers de Sant Antoni i Santa Maria, fins a la plaça Major, on reparteixen els regals demanats.

 

   Festa Major de Sant Antoni

   

La Festa Major de Sant Antoni se celebra cada any per la festivitat que el mateix nom indica, el dia 17 de gener.

 

    - Carnestoltes 

   

La festa del Rei Carnestoltes deriva de les primeres èpoques de l'edat mitjana, i té com a punt d'inflexió la Quaresma. Festa de tradició pagana. La programació de Carnestoltes destaca per la participació del teixit associatiu en la seva realització. Així, podem destacar tres esdeveniments en la programació:

La rua de carnestoltes: Totes les persones, entitats i associacions del poble poden participar a peu o amb una carrossa en aquesta gran festa tradicional. El recorregut de la rua és pels carrers del poble, des de les Escoles fins a la plaça de l'Església.

Ball del carnestoltes: Ball tradicional de disfresses al Casal Cultural. Durant el ball es realitza el concurs de disfresses i s'ofereix coca de sucre i cava per a tothom.

Enterrament de la sardina i crema del rei Carnestoltes: Cada dimecres de cendra, es realitza la festa de l'enterrament de la sardina i crema del rei Carnestoltes. 

 

    -Festa Major de Sant Jordi

 

La Festa Major de Sant Jordi se celebra cada any per la festivitat que el mateix nom indica, el dia 23 d'abril.  És tradició la pujada a peu desde Camarasa fins a l’ermita de Sant Jordi.

 

   -  FIRA D’ARTESANIA DE CAMARASA (24 d'abril de 2011)

 

La fira d’artesania de Camarasa és una proposta dins els actes de la Festa Major de Sant Jordi, el 23 d’abril, que és fa pels carrers del municipi de Camarasa, on podreu trobar productes de la terra, mel, oli, embotits, demostració d’oficis, brocanters, antiquaris i diverses parades de productes variats.

L'entrada a la fira és gratuïta
Horari: de 10 a 20 hores.

 

  - Revetlla de Sant Joan

 

El 23 de juny se celebra la revetlla de Sant Joan, que és una de les més celebrades a la nostra cultura. Evidentment, el foc és un element de terra, amb una gran simbologia cultural.

 

  - Festa de la Penya Blaugrana

 

Normalment a meitat del mes de juliol se celebra la Festa de la Penya Blaugrana, amb un sopar popular i ball per a tothom, a la pista poliesportiva.


   - La CamaFesta

A meitat del mes d'agost se celebra la CamaFesta, també a la pista poliesportiva, amb un sopar popular i ball per a tothom.

 

 

 

             

 

 

 

 

 

           
menu

Plaça Major, 2

25613.-Camarasa 

Telf. 616216663

 

 

 
 

contador de visitas

                                  

 

 
 
   Apartamentos Camarasa                                                                                                free counters
 
 
 
 
 
 

 

pagina web gratis